Codzienność bez glutenu – czy gluten jest naprawdę niekorzystny?
Nieraz skorzystanie z porad dietetyka to najlepsze rozwiązanie. Z jakiego powodu? Bowiem na świecie pojawia się dużo mitów, które dotyczą pożywienia. Choćby mit odnośnie do glutenu. Sporo osób uważa, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Artykuły mleczne również są wrogie dla alergików. Wskutek tego przed metamorfozami żywieniowymi trzeba zwrócić się po poradę do dietetyka, który zaleca rozmaite testy oraz sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dyscyplinie odchudzania, bo nie pragną się potwierdzać że posiadają jakikolwiek problem. Sami wybieramy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda i, że błyskawicznie zdobędziemy ładną i szczupłą posturę. Jakkolwiek prawda bywa całkowicie inna i raz za razem nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa czy też po prostu nie mamy siły na to, żeby stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej oraz przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Bo organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że właściwa ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby potrzebował i zaczyna się bronić kiedy tylko jest ich mniej. gluten Ta ochrona skutkuje gigantycznym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie ludzkim, zwłaszcza, jeżeli nagle zjemy nazbyt dużo. To fundamentalny błąd odchudzających się, prawidłowiej w związku z tym rozpocząć jedną długotrwałą dietę jednak nie przekształcać jej.
Zobacz filmik